Thuis Zwammen Kweken

18/04/2017

Volgende maand start de eerste van een reeks workshops die de Zwammerij en SesamE dit jaar op de Mikkelhorst organiseren. Misschien ben je al een aanrechtboer. Ben je de trotse bezitter van een Growkit van Rotterzwam en kweek je oesterzwammen op jouw eigen koffiedik. Met die handige emailservice van Rotterzwam kom je dan een heel eind. Misschien wil je wel meer. Ook eens op grotere schaal op koffie kweken. Of ook eens op een andere voedingsbodem zwammen kweken. Dan kan het geen kwaad om toch wat meer te weten over wat er allemaal bij komt kijken.

Voor wie zelf thuis wil gaan kweken organiseren de Zwammerij en SesamE op de Mikkelhorst op 22 april de eerste workshop “Thuis Zwammen Kweken”. Je krijgt een inleiding in de paddenstoelenkunde ook wel de mycologie genoemd. Daarmee krijg je antwoord op vragen zoals: Wat zijn schimmels eigenlijk? Hoe planten schimmels zich voort? Hoe groeit een schimmel zoals de oesterzwam het beste?

Daarna ga je in de workshopruimte van de Zwammerij aan de slag. Eerst maken we stro geschikt om als voedingsbodem te dienen. Daarna maken we een grote partij koffiedik klaar om oesterzwammen op te gaan kweken. Van beide voedingsbodems maken we een groeibaaltje dat je na afloop mee naar huis mag nemen. De workshop wordt besloten met een biologische lunch waarbij uiteraard ook paddestoelen op het menu staan. Tijdens de lunch krijg je nog handreikingen over het bereiden en bewaren van paddestoelen.

Alle tips en instructies zijn opgenomen in het miniboekje “Thuis Zwammen Kweken” van SesamE. Naast instructiemateriaal en twee groeibaaltjes kan je met een hoop kennis en een leuke ervaring rijker huiswaarts keren. Klaar om een aanrechtboer 2.0 te worden.

Deelname aan de workshop is € 35,- incl. BTW per persoon. Kom je met z’n vieren dan betaal je voor drie. Inschrijven kan door “Workshop Zwammen Kweken” te mailen naar ZwamNieuws@gmail.com Vermeld in jouw mail je adresgegevens en het aantal deelnemers. Je krijgt van ons per mail een bevestiging en factuur. Wacht niet te lang met inschrijven; er kunnen maximaal 12 mensen per workshop deelnemen. Zaterdag 22 april 11:00 – 13:30 uur Mikkelhorst Klaverlaan 37 Haren