Grunotuin

23/05/2017

Smachtend op nieuwbouw is het braakliggende terrein aan de Stephensonstraat in de Grunobuurt omgetoverd tot een bloeiende moestuin. Buurtbewoners leren hier elkaar beter kennen en eten er goed van! De Grunotuin is in het voorjaar van 2014 uitgebreid van 250 naar 2000 m2 en in 2015 is een kas in de tuin geplaatst.

Sinds 2013 genieten de tuinierders van zelfgekweekte groenten en kruiden en delen zij de oogst met elkaar. Ze spitten, harken, zwoegen, zaaien, planten en oogsten. Met mooi weer wordt er koffie en thee gedronken in de tuin. Op een mooie zomerse avond wordt de barbecue wel eens aangestoken. De dappere tuinierders hebben iets in gang gezet waardoor bewoners uit de Grunobuurt en omliggende wijken elkaar beter leren kennen. En dat worden er steeds meer.

Door de grote belangstelling is de Grunotuin in 2014 uitgebreid van 250 naar 2000 m2. Het gebied tussen de bestaande tuin en het Hoornsediep is bij de tuin getrokken. In 2015 is een kas geplaatst. Inmiddels is er ruimte voor voldoende tuintjes, een zandbak, een kruidentuin, een gezamenlijke tuin met aardbeien en aardappels, een composthoek en een boomgaard.

Bekijk meer informatie en meld je aan