Aanmelden voor Groene Peperprijs 2017 nu mogelijk

21/06/2017

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar op Let’s Gro de Groene Peperprijs uitgereikt. De prijs is een initiatief vanuit de Gemeente Groningen en is bedoeld om innovatieve voedselinitiatieven een steun in de rug te geven. Op 4 november zal een jury bekend maken welk initiatief er vandoor gaat met 1000 euro aan prijsgeld en hulp en aandacht bij het vervolg van het initiatief. De prijs wordt dan uitgereikt door wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen. De aanmelding voor de Groene Peperprijs is vanaf nu t/m 30 oktober mogelijk via www.groenepeperprijs.nl

De ambitie van deze prijs is het ondersteunen van nieuw opgezette groene initiatieven in en rondom de stad. De naam is afgeleid van de groen- en duurzaamheidsvisie voor Groningen en heeft een gecombineerde aanleiding: het Europese voedselproject Reframe, binnen dit onderzoeksproject kijkt de Gemeente Groningen in samenwerking met de Provincie en het MKB naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens en de pensionering van beleidsmedewerker Groen, Wout Veldstra.

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs zijn er een aantal vereisten opgesteld: Het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is, daarnaast moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen en het moet iets toevoegen aan het lokale voedselsysteem. Een pré is dat het initiatief op eigen kracht is opgezet.

Zie voor aanmelding en verdere informatie: www.groenepeperprijs.nl

De winnaar van vorig jaar, De Wortel van Vier, wordt deze week ook onder de aandacht gebracht bij het programma GoudGroen dat op woensdag 21 juni vanaf 17.30 wordt uitgezonden op OOGtv.