Adopteer een kerstboom via TuinindeStad

11/12/2017

Sinds 6 december kan iedereen weer bij Tuinindestad terecht voor het adopteren van een kerstboom. De bomen worden vanaf dit jaar in Groningen herplant. Het afgelopen jaar heeft circa 82 % van de bomen de herplant overleefd (10% minder dan vorig jaar).

Tuinindestad is oktober 2016 verhuisd naar de Tarralaan in het Westpark. Een grote ruime plek tussen Hoogkerk en De Held, waar je je helemaal buiten voelt (met voldoende droge parkeerruimte). Klik hier voor de route.

Nieuwe boom
Is de boom afgekeurd, wou je sowieso een nieuwe boom of heb je nog nooit eerder een boom geadopteerd, kom gewoon gezellig langs om een nieuwe boom uit te zoeken op Tuinindestad. In de eerste week, vanaf 6 december, is er zeker nog volop keus. Reserveren is niet noodzakelijk.

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de boom (va 10 tot 30 euro). De prijzen zijn dus niet verhoogd (noch verlaagd).

Overige kosten:

  • statiegeld: 10 euro
  • bezorgen of ophalen: 7,50 euro (binnen de stad)
  • bezorgen of ophalen: 15 euro (buiten de stad)

Koop lokaal

Tuinindestad kan dit jaar ca 250 adoptiebomen leveren. De voorraad wordt daarom aangevuld met, lokaler dan lokaal, circa 100 kerstbomen van Jaap Bolhuis (uit Haren). Scheelt een stuk in transportkilometers (veel kerstbomen in Nederland worden geïmporteerd uit Denemarken of nog verder weg).