Excursie met Velt naar de Tuinen van Weldadigheid

29/06/2014

De nieuwe afdeling Velt Assen e.o. is opgericht en gaat nu echt van start! De eerste activiteit wordt gezamenlijk georganiseerd met de afdelingen Groningen e.o. (ook net opgericht) en Eco van Grond tot Mond.  

Op zondag 29 juni organiseren zij om 14 uur een rondleiding in de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen. Daarna is er alle gelegenheid om zelf de tuinen te bekijken en te praten met andere aanwezigen. In de afgelopen jaren is Velt in Nederland sterk uitgebreid. Zo ook in Noord-Nederland. Er zijn inmiddels al 3 afdelingen opgericht en wellicht is er wel ruimte voor meer. Je bent van harte uitgenodigd om op deze prachtige plek kennis te komen maken met gelijkgestemden. Hopelijk ontstaan er vele nieuwe contacten en initiatieven!

De tuinen bestaan 7 jaar. Er is een enorme veelzijdigheid aan eetbare gewassen zowel aardappelen en groenten als kruiden, noten en bloemen. Tijdens de rondleiding vertelt Lambert Sijens over het ontstaan van de tuinen, de drijfveren en wat er groeit en bloeit. Er mag geproefd worden wat op dat moment rijp is.

http://www.detuinenvanweldadigheid.nl De kosten zijn 3 euro voor Velt-leden en 6 euro voor niet-leden. Meer informatie en opgeven voor deze interessante bijeenkomst bij Lambert Sijens: info@detuinenvanweldadigheid.nl

Waar? Hospitaallaan 48 9341 AH Veenhuizen