Wildplukken in Groningen met Sanne Scheltena of Marin Leus

14/02/2018

Zelf thee of salade plukken in het park of een natuurwandeling maken? Ga dan mee met een wandeling van Sanne Scheltena (Green Dreamster) of met Marin Leus van Groene Avonturen. Zij organiseren beide wildplukwandelingen in Groningen.

Marin Leus: “In deze wildpluk workshop leer je hoe eetbaar je eigen stad of dorp is. We gaan samen op pad om te kijken wat er te plukken en te rapen valt. Ook leer je wat je zoal kunt doen met de gevonden ingrediënten. Wildplukken brengt je dichterbij de natuur, scheelt geld en maakt van elke wandeling een mini avontuur.”

Sanne Scheltena: “Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar kruiden, bloesem en andere eetbare wilde planten van dit seizoen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Af en toe zullen we van de paden gaan, dus draag stevige schoenen. In principe gaat de wandeling altijd door, tenzij het stormt en/of heel hard regent. Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan ga je volgens mij bewuster om met de natuur, eten, geld en de mensen om je heen.”

Marin Leus: 

Sanne Scheltena: