Zaterdag Open dag kwekerij De Baggelhof

06/09/2017

Tijdens de open dag op a.s. zaterdag 9 september van 10:00-17:00 kunt u op eigen gelegenheid de kwekerij bezichtigen. Er is een route gemaakt met informatie borden, zodat u een indruk krijgt van de verschillende soorten vruchtbomen en hun groeistadia. Aan sommige bomen kunt u het fruit nog zien hangen en ziet u de uiterlijke verschillen van de historische rassen. Het sortiment vruchtbomen is zeer gevarieerd: appels, peren, pruimen, kersen, walnoten, tamme kastanje en verschillende soorten klein fruit.

De Vrienden van het Oude Fruit zijn ook aanwezig. U kunt bij hen terecht met vruchten van uw boom waar u de naam niet van weet. Hiervoor neemt u 5 vruchten per boom mee en aan de hand hiervan gaan ze uitzoeken om welk ras het gaat.

Daarnaast zijn er nog andere stands zoals: Klein Meeden kruiden kwekerij, Yammie Smith suikerarme jams en koekjes, Zorgboerderij de Mare met verschillende eigen gemaakte producten, Rene Oosterhuis met het mussen onderzoek, Matti Gelati biologisch ijs, Groninger Landschap, Het Noordererf met voorlichting en aanleg boerenerven, IVN Roden, Bijenvereniging Nietap en kunt u aanwezig zijn bij een demonstratie wol spinnen.

Sinds deze zomer heeft kwekerij de Baggelhof een terras waar u kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, met huis gemaakte gebak en soep.